Keresés
  • János Klincsok

Világítás


A videóban egy olyan helyiség látható, amely a legfontosabb szerepet tölti be az otthonokban, ugyanakkor olyan célt szolgál, hogy kevés időt töltenek ott az emberek.

A folyosó/közlekedő célja, hogy az egyes helyiségek közötti kapcsolatot létrehozza és egyben elválassza őket egymástól. Jellemzője, hogy szinte alig bútorozott és csak néhol kap valamilyen dekorációs elemet, amik maximum képek, mivel a folyosók egyik közös tulajdonsága, hogy általában ablaktalan, sötét helyiségek.

Ezt a fajta szemléletet szerettem volna teljesen megváltoztatni amikor a tervezőmnek azt a szép feladatot adtam, hogy tervezzen a két lakrész közé egy üveg folyosót. A terv az volt, hogy ezen a 4 méteren az ember úgy érezze, mintha kint lenne a természetben, az időjárás amennyire csak lehet vegye körül. Nos, az elképzelés sikerült. Belépve ebbe a helyiségbe furcsa érzés fogja el az embert. A falak egyszer csak megszűnnek és bármelyik oldalon kinézve szinte a természetben érzi magát az ember. Ez a hatás különösen esőben és hóesésben erős.

A folyosó erőteljes hatását szerettem volna erősíteni a megvilágításával, ezért RGB LED szalagokat helyeztem el benne, amik bizonyos fényerősség alatt bekapcsolnak és egy automatikus program fut rajtuk, míg a család nyugovóra nem tér.

A megvilágítás belülről is futurisztikus hatású, ugyanakkor az épület kültéri világítását is kiemeli, azzal erőteljes összhangban van a megfelelő világítótestek kiválasztásának eredményeként.

116 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése